Η πρώτη διανομή τροφίμων για το 2022 πραγματοποιήθηκε από το Hellenic Relief Foundation και την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση στις εγκαταστάσεις τους στην Αθήνα σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των  Αθηναίων. Τα πακέτα περιείχαν ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, κριθαράκι, λάδι, γάλα κ.α. και δόθηκαν  στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες και τα μοναχικά άτομα που  υποστηρίζονται. Συνολικά δόθηκαν περίπου 360 δέματα τροφίμων.

Η διανομή εκτός από τα βασικά τρόφιμα εμπλουτίσθηκε με λαχανικά Μπάρμπα Στάθης (φασολάκια, αρακά), βούτυρο κ.α. Κατά την προσέλευση των ωφελούμενων τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα (θερμομέτρηση, επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test)  υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης της ΕΛΕΘΣΥ κ. Μαρίας Σιούρδη και των εθελοντριών Σούλας Μπέλλη, Αντωνίας Παντουβάκη και Νότας Αλαμάγκου.

Εκτός από τη σταθερή προσφορά του Hellenic Relief όπως κάθε μήνα από το 2011 για 10 και πλέον χρόνια, χορηγοί μας επιπλέον και για αυτό το μήνα  ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, η Αγροβίμ, το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, ο Όμιλος ΟΤΕ, η Βουλή των Ελλήνων,  η Τράπεζα Τροφίμων, οι  Μύλοι Λούλη, η εταιρεία Μπάρμπα-Στάθης, η Αρλα Φούντς, τη Φρήσλαντ Τροφίμων, την εταιρεία Κρι κρι κ.α.

Επιπλέον, δόθηκαν τρόφιμα στο Μερόπειο Ίδρυμα, στο ίδρυμα Άγιος Νικόλαος, στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, στο ειδικό σχολείο Αλίμου Άγιος Αλέξανδρος.

Τέλος κατά τις ημέρες του χιονιού και του παγετού διανεμήθηκαν κουβέρτες, σάντουιτς και ζεστά ροφήματα στους αστέγους κοντά στην έδρα μας.

2022-02-08T13:50:30+02:00