Στις 25 & 26 Ιουνίου 2020, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ και του Hellenic Relief Foundation στην Αθήνα σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η τακτική διανομή, με την τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων προστασίας.

Συνολικά δόθηκαν περίπου 350 πακέτα τροφίμων τα οποία περιείχαν βασικά είδη διατροφής και προϊόντα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι κ.α.) καθώς και ψάρια, βούτυρο, γάλα, γιαούρτι, αναψυκτικά, γκοφρέτες, μπισκότα, παξιμάδια, χυμούς, σοκολάτες  κ.α.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ, με τη βοήθεια των εθελοντριών Σούλας Μπέλλη, Αντωνίας Παντουβάκη,  Γεωργίας Σιακαβάρα και Εμυς Σπανού.

Παράλληλα με την τακτική διανομή τροφίμων δόθηκαν για τα παιδιά των ωφελουμένων καινούρια ενδύματα, προσφορά της Φράγκος ΑΕ (mandarino-marassil) εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών παγκοσμίως λόγω του covid-19 δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Πασχαλινή γιορτή. Όμως, όλοι οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ενδύματα και υποδήματα και να επιλέξουν από τα διαθέσιμα προσφορές καταστημάτων και φυσικών προσώπων καινούρια και μεταχειρισμένα.

Υποστηρικτές σε αυτή τη διανομή η Φραγκος ΑΕ (mandarino-marassil), Arla Foods, ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, η Τράπεζα Τροφίμων, οι Μύλοι Λούλη, η Αγροβίμ, Καραμολέγκος ΑΕΒΕ, Ιχθυοκαλλιέργειες Νηρεύς, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Tottis-Bingo, Τσατσαρωνάκης (παξιμάδια Μάννα).

Επίσης ενισχύθηκαν το Μερόπειο Ίδρυμα, η Εκκλησία Μεταμόρφωσης στην Καλλιθέα, το Ειδικό Σχολείο Πειραιά, το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών).

2020-06-27T09:47:57+02:00