Αρχές Οκτωβρίου η υπεύθυνη της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης και του Hellenic Relief Foundation κα Μαρία Σιούρδη σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, μαζί με εθελοντές μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κυριάκος Κουκουλομάτης με τη σύζυγό του Ντίνα, ο Φώτης Παναγιωτακόπουλος.

Η επίσκεψη στο χωριό που πλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, μιας και βρισκόταν στο επίκεντρο μιας από αυτές, σκοπό είχε να προσφέρει και να απαλύνει τις δύσκολες συνθήκες που βίωσαν και βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Οι άνθρωποι του χωριού, που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή λαδιού, λόγω της πύρινης λαίλαπας ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το χωριό λόγω του σοβαρού κινδύνου που διέτρεχαν. Παρ΄όλα αυτά 12 άνδρες δεν έφυγαν και με κάθε μέσο και τρόπο προσπάθησαν να σώσουν ότι μπορούσαν.

Αυτούς τους 12 άνδρες που προστάτεψαν το χωριό και το βιός των συγχωριανών τους θέλησαν να τιμήσουν η ΕΛΕΘΣΥ και το HRF για την προσπάθειά τους.

Στο πλαίσιο αυτό κατά την επίσκεψη προσφέρθηκαν καινούρια ενδύματα (παντελόνια και μπλούζες), υποδήματα, γαλότσες, τρόφιμα σε όσους τα είχαν ανάγκη, είδη σπιτιού όπως παπλώματα, κουβέρτες, πετσέτες, είδη προσωπικής υγιεινής, αντισηπτικά, είδη καθαρισμού αλλά και πάνες για μωρά.

Επίσης η εταιρεία ΑΓΡΟΒΙΜ ΑΒΕΕ που είναι σταθερά χορηγός μας από το 2011 προσέφερε επιταγή 1000 ευρώ σε οικογένεια η οποία έχασε λόγω της φωτιάς εργαλεία, ζωοτοφές κ.λπ.

Πριν αποχωρήσουν οι εθελοντές μας, και γύρω από ένα τραπέζι αγάπης με τους κατοίκους,  με άξονα την αλληλεγγύη και την προσφορά έδωσαν υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα στους εάν παραστεί ανάγκη.

2021-10-26T10:53:35+02:00