Για μια ακόμη χρονιά η Χριστουγεννιάτικη διανομή πραγματοποιήθηκε στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης (ΕΛΕΘΣΥ) και του Hellenic Relief Foundation (HRF), στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Παραρτήματος του Συλλόγου των Αθηναίων.

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων σταθερής υποστήριξης προσήλθαν με τάξη από τις 9 το πρωί για να προμηθευτούν τα απαραίτητα (πουλερικά, πατάτες, λάδι, ζυμαρικά, ζάχαρη, όσπρια, γάλα, πελτέ, τυρί κ.α.), καθώς και βούτυρο, αναψυκτικά, μπισκότα, γλυκίσματα και άλλα είδη.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης κας Μαρία Σιούρδη, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και Προέδρου του Συλλόγου των Αθηναίων κ. Ελευθερίου Σκιαδά, της κας Σάκης Κυπραίου, της κας Έλλης Θανογιάννη και ενεργών εθελοντριών και υποστηρικτών της κας Ειρήνης Ξακουστή, της κας Σούλας Μπέλλη, της κας Αντωνίας Παντουβάκη.

Διανεμήθηκαν περίπου 350 πακέτα τροφίμων, σε ωφελούμενους σε Αθήνα, Μέγαρα, Πειραιά, ενώ τρόφιμα δόθηκαν και στις Εκκλησίες Πετραλώνων, Ταμείο Αλληλοβοήθειας Συνταξιούχων Ηθοποιιών Ελλάδος (ΤΑΣΕΗ), Εκκλησία Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στο Μερόπειο Ίδρυμα.

Σε αυτή τη διανομή σημαντική ήταν η προσφορά των χορηγών μας όπως του Ομίλου Ν. Κωνσταντόπουλου (Κηδαλίων ΑΤΕ), ΒΕΡΓΙΝΗΣ ΑΕ Eurofood που προσέφερε κοτόπουλα για όλους τους ωφελούμενους, ΑΓΡΟΒΙΜ, Καμηλάρης ΑΕΔΕ, Καραμολέγκος, Μπαρμπα-Στάθης, Frishland Cmpina, Τράπεζα Τροφίμων, Arla Foods, ΕΛΟΜΑΣ, ‘Ομιλος Χαρισιάδη, Μύλοι Λούλης, Totis Bingo, Ομιλος Ροταριανών Κολωνακίου, Metro, Β Λαική Αγορά Αθηνών, Softex, Coca Cola.

Τμήμα των τροφίμων που ενίσχυσαν τη διανομή προήλθε από την προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων που πραγματοποιήθηκε από το 50ό Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Τα παιδιά με αφορμή την επίσκεψη και ξενάγησή τους στο Αθηναϊκό Μουσείο του Συλλόγου των Αθηναίων μετέφεραν και τρόφιμα τα οποία και παρέδωσαν ενόψει της διανομής των Χριστουγέννων.

Κατά τη διανομή οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων είχαν τη δυνατότητα να λάβουν και καινούρια υποδήματα προσφορά των εταιρειών Meridian και Buffalo Plast Μινόγλου.

Ενόψει των Αγίων Ημερών φροντίσαμε συνάνθρωποί μας ακόμη και εάν δεν είναι στα προγράμματά μας να πάρουν τα απαραίτητα στο πλαίσιο του δυνατού.

2022-12-23T10:15:32+02:00