Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η 1η η μηνιαία τακτική διανομή του έτους 2021, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ και του Hellenic Relief Foundation στην Αθήνα με τη στήριξη και του Κοινωνικού Παραρτήματος του Συλλόγου των Αθηναίων.

Συνολικά δόθηκαν περίπου 360 πακέτα τροφίμων στους ωφελούμενους που ήρθαν στις εγκαταστάσεις τα οποία περιείχαν βασικά είδη διατροφής και προϊόντα μακράς διαρκείας (λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι κ.α.) προσφορά όπως κάθε μήνα του HRF τα οποία εμπλουτίστηκαν με ντολμαδάκια, δημητριακά, φρυγανιές. αναψυκτικά, γλυκίσματα (βασιλόπιτες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) προσφορά ελληνικών εταιρειών αλλά και επιπλέον λάδι πέραν της ποσότητας των τακτικών δεμάτων το οποίο δόθηκε στις πολύτεκνες οικογένειες προσφορά της εταιρείας Αγροβίμ .

Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ, με τη βοήθεια των εθελοντριών Ελεονώρας Λεβί, Σούλα Μπέλλη, Αντωνία Παντουβάκη, Φώτη Παναγιωτακόπουλου και Στέφανου Παναγιωτακόπουλου.

Υποστηρικτές σε αυτή τη διανομή ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλο ο οποίος πέραν της σταθερής μηνιαίας στήριξης προσέφερε και ένα τάμπλετ για μαθητή μιας εκ των ωφελουμένων οικογενειών, Τράπεζα Τροφίμων, Μύλοι Λούλη, Ατλάντα, Παλίρροια, Coca Cola, Απολλώνιον, Αγροβίμ.

Εκτός από τα δέματα που δόθηκαν στους ωφελούμενους, τρόφιμα, ντολμαδάκια, βασιλόπιτες, δημητριακά κ.α. δόθηκαν επίσης στο Μερόπειο Ίδρυμα, στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, στο ΠΕΝ Καλλιθέας όπου δόθηκε και μεγάλη ποσότητα παιδικών τροφών και στον ενοριακό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος ο οποίος θα προσφέρει με αυτά το μεσημεριανό γεύμα σε 120 οικογένειες.

Επιπλέον, τον Ιανουάριο ικανοποιήσαμε το αίτημα αλλά και την προσφορά μιας Ελληνίδας της ομογένειας από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών να στηρίξουμε μια οικογένεια συγγενών της σε ανάγκη στην Αθήνα.

Σηματοδοτώντας τη νέα χρονιά και τη συνέχιση των συνεργασιών μας με όμορους φορείς και οργανώσεις προσφέραμε και 14 δέματα με ενδύματα και υποδήματα στον ΔΕΣΜΟ με σκοπό να διατεθούν σε συνανθρώπους μας σε δομές στη Βόρειο Ελλάδα.

2021-02-06T20:33:53+02:00