Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση και το Hellenic Relief Foundation στις εγκαταστάσεις στην Αθήνα σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των  Αθηναίων η τακτική μηνιαία διανομή τροφίμων (ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, κριθαράκι, λάδι κ.α.) στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες και τα μοναχικά άτομα που  υποστηρίζονται. Συνολικά δόθηκαν περίπου 610 δέματα τροφίμων τόσο στην Αθήνα όσο και σε Ηπειρο και Κέρκυρα.

Η διανομή εκτός από τα βασικά τρόφιμα ενόψει των Άγιων ημερών εμπλουτίσθηκε με γαλοπούλα, κοτόπουλο, πατάτες, γλυκίσματα, καφέ, βούτυρο κ.α. ώστε τίποτα να μη λείψει από το παραδοσιακό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η διανομή πραγματοποιήθηκε με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων (θερμομέτρηση, επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test)  υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης της ΕΛΕΘΣΥ κ. Μαρίας Σιούρδη και των εθελοντών Σούλας Μπέλλη, Αντωνίας Παντουβάκη, Έμυς Σπανού, Γιάννη Λάμπρου και Νότα Αλαμάγκου.

Χορηγοί σταθερά το Hellenic Relief όπως κάθε μήνα από το 2011 και επιπλέον  ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, η Αγροβίμ, το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, ο Όμιλος ΟΤΕ, η Βουλή των Ελλήνων,  η Τράπεζα Τροφίμων, οι  Μύλοι Λούλη, η εταιρεία Μπαρμπα-Στάθης, η Παλλίροια, η Coca-Cola, η Β Λαική Αγορών, ο Όμιλος Χαρισιάδη, η Καμηλάρη ΑΕΒΕ, η Φρήσλαντ Καμπίνα, η Bingo Tottis, η οικογένεια Ασπασίας Καρακαλπάκη κ.α.

Στο πλαίσιο της διανομής, δόθηκαν ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα παιδιά των ωφελούμενων καινούρια ενδύματα προσφορά της εταιρείας Φράγκος ΑΕ (marasil), καινούρια υποδήματα προσφορά των εταιρειών Μινόγλου Πλαστ, Meridian, Parex και αντισηπτικά χεριών λόγω του Covid 19 προσφορά της εταιρείας Loreal.

Επιπλέον, δόθηκαν τρόφιμα στο Μερόπειο Ίδρυμα, στο ίδρυμα Άγιος Νικόλαος, στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά ενώ έτοιμα γεύματα θα δοθούν σε συνανθρώπους μας που διαβιούν στον δρόμο την Ημέρα των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο των Ημερών οι  ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να πάρουν ενδύματα για τους ίδιους, προσφορά των ελληνικών εκκλησιών στο New Jersey  και συνανθρώπων μας που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθειά μας.

2021-12-28T10:14:38+02:00