Και φέτος το Πάσχα η Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση και το Hellenic Relief Foundation πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, τη διανομή τροφίμων (ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, λάδι κ.α.), του παραδοσιακού οβελία, τσουρεκιών κόκκινων αυγών, πατάτες, ειδών κ.α. στις αδύναμες οικονομικά οικογένειες και τα μοναχικά άτομα που  υποστηρίζονται σε μηνιαία βάση. Συνολικά δόθηκαν περίπου 700 δέματα τροφίμων αλλά και δωροεπιταγές για προμήθεια τροφίμων χορηγία του Ομίλου Σκλαβενίτη, της εταιρείας Αγροβίμ και του Ομίλου Ν. Κωνσταντόπουλου.

Επιπλέον λόγω των συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε ούτε φέτος η παραδοσιακή γιορτή για τα παιδιά των ωφελούμενων, αλλά τα καινούρια ενδύματα, παπούτσια, λαμπάδες και γλυκίσματα δόθηκαν στους κηδεμόνες τους ώστε να αποφευχθεί όποιος συνωστισμός.

Χορηγοί σταθερά το Hellenic Relief, αλλά και ο σταθμός Hellas Fm  της Ν. Υόρκης  και οι:  εταιρεία ενδυμάτων Φράγκος SA, Κοινωνικό Παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων, οι εταιρείες υποδημάτων Parex, Meridean, Buffalo (Μινόγλου Πλαστ), ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλος, ό Όμιλος τροφίμων Χαρισιάδη, η Φρήσλαντ Καμπίνα, Agrino, η εταιρεία  Coca Cola 3E, η Τράπεζα Τροφίμων, η εταιρεία Πίνδος, Καραμολέγκος, Arla Foods, Bingo Tottis, Μέλισσα-Κίκιζας, Μύλοι Λούλη, Αγροβίμ, Καμηλάρη ΑΕΒΕ,  ο φορέας Αποστολή Άνθρωπος και η Β Λαϊκή Αγορών Αθηνών η οποία μέσω του προέδρου κ. Μουλιάτου προσέφερε τις πατάτες, φρούτα και τα κόκκινα αυγά.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης της ΕΛΕΘΣΥ κ. Μαρία Σιούρδη, με τη βοήθεια των εθελοντριών Σούλας Μπέλλη,  Έμυ Σπανού.

Στο πλαίσιο της διανομής στηρίχθηκαν και ιδρύματα και δομές μεταξύ των οποίων η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, το ΤΑΣΕΗ, η Ένωση Τραγουδιστών Ερατώ, το Ειδικό Σχολείο Πειραιά, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των ιδρυμάτων Άγιος Νικόλαος και Άγιοι Ανάργυροι, το Χριστοδούλειο Ίδρυμα και το Μερόπειο Ίδρυμα. Όμως τρόφιμα, οβελίας κ.λπ.  δόθηκαν και σε οικογένειες εκτός Αθηνών, Καβάλα, Πάτρα, Ήπειρο, Κέρκυρα και Σπέτσες.

2021-06-14T12:04:27+02:00