Από την Πέμπτη 17 έως και την  Τρίτη 22 Δεκεμβρίου συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ και του Hellenic Relief Foundation στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η μηνιαία τακτική διανομή ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με τη στήριξη και του Κοινωνικού Παραρτήματος του Συλλόγου των Αθηναίων.

Συνολικά δόθηκαν περίπου 350 πακέτα τροφίμων στους ωφελούμενους που ήρθαν στις εγκαταστάσεις στην Αθήνα επιπλέον περίπου 80 πακέτα διανεμήθηκαν κατ’ οίκον, ενώ πακέτα δόθηκαν στην Κέρκυρα, στην Ήπειρο, στην Πάτρα και στη Θήβα. Συνολικά τα πακέτα προσφορά του HRF και της ΕΛΕΘΣΥ ανήλθαν περίπου στα 650. Φέτος η διανομή στηρίχθηκε και από τον μεγάλο ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη με τη στήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού Hellas Fm που έγινε στις 4/12 και την ένθερμη στήριξη του ιδιοκτήτη του κ. Νίκου Φύλλα και του παραγωγού Δημήτρη Φιλιππίδη.

Τα δέματα περιείχαν βασικά είδη διατροφής και προϊόντα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι κ.α.) γάλα, γιαούρτι, αναψυκτικά, επιπλέον δόθηκαν η παραδοσιακή γαλοπούλα, πατάτες, βούτυρο, γλυκίσματα (σοκολάτες, μπισκότα), μίγματα για παρασκευή ψωμιού, λουκουμάδων κ.α. δημητριακά καθώς και προϊόντα για την προσωπική υγιεινή των ωφελουμένων. Τα λαχανικά και οι πατάτες ήταν προσφορά της Β Λαικής Αγορών Αθήνας εκ μέρους του Προέδρου κ. Δ. Μουλιάτου.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Σιούρδη υπεύθυνη της ΕΛΕΘΣΥ, με τη βοήθεια των εθελοντριών Ελεονώρα Λεβί, Σούλα Μπέλλη, Αντωνία Παντουβάκη, Έμυ Σπανού και ο Στέφανος Παναγιωτακόπουλος.

Υποστηρικτές σε αυτή τη διανομή ο Όμιλος Ν. Κωνσταντόπουλου, η Τράπεζα Τροφίμων, η Arla Foods, οι Μύλοι Λούλη, η Αγροβίμ, ο Μπαρμπα Στάθης, Καμηλάρη ΑΕΒΕ, Ατλάντα, Alliaze group, Coca Cola, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Totis Bingo, Δέλτα, Φρήσλαντ Καμπίνα, Καραμολέγκος.

Τρόφιμα όμως ενόψει των Αγίων Ημερών όπως και γαλοπούλες και όλα τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι δόθηκαν στο Μερόπειο Ίδρυμα, στο Ίδρυμα για παιδιά με ειδικές Ανάγκες Άγιος Νικόλαος, στο ΠΕΝ Καλλιθέας, αλλά και στον ενοριακό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος Καλλιθέας, σε ενορίες των Πετραλώνων, στο ΤΑΣΕΗ το Ταμείο των Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ στηρίχθηκαν και οικογένειες της ΕΣΗΕΑ (Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών).

Η  διανομή πραγματοποιήθηκε σε βάθος χρόνου 5 ημερών ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όμως φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αν και δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή για τα παιδιά παρόλα αυτά και πάλι τους δόθηκαν καινούρια ρούχα, προσφορά της εταιρείας Mandarino-Marassil, καινούρια υποδήματα και παντόφλες προσφορά των εταιρειών Meridean, Parex & Bufallo Plast Μινόγλου καθώς και γλυκίσματα, μπισκότα κ.λπ.

2020-12-22T20:02:12+02:00